TGDF, Gıda Sektöründe Güçlü Kadın Liderler Projesi Seçici Kurul Toplantısı’nı gerçekleştirdi!

TGDF, Gıda Sektöründe Güçlü Kadın Liderler Projesi Seçici Kurul Toplantısı’nı gerçekleştirdi!

TGDF, Gıda Sektöründe Güçlü Kadın Liderler Projesi Seçici Kurul Toplantısı’nı gerçekleştirdi!

Türkiye Gıda ve İçecek Sanayii Dernekleri Federasyonu (TGDF) tarafından hayata geçirilen Gıda Sektöründe Güçlü Kadın Liderler Projesi’nin Seçici Kurul Toplantısı bugün gerçekleştirildi.

Gıda Sektöründe Güçlü Kadın Liderler Projesi, bir süre önce çatısı altındaki dernek ve firmaların yönetim kadrolarında yer alan kadınlara yönelik olarak (Türkiye Gıda ve İçecek Sanayii Dernekleri Federasyonu) TGDF tarafından hayata geçirildi.

1 yıl süreyle yürütülecek olan projede, kadınların liderlik becerilerinin Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları paralelinde desteklenmesi ve iş hayatındaki yetkinliklerinin geliştirilmesine yönelik eğitimler verilecek. Projeye İçişleri Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) de destek veriyor.

Proje Seçili Kurulu çevrim için toplantıda bir araya geldi

TGDF Başkan Vekili Rint Akyüz, TGDF Çevre Komisyonu Başkanı Kürşat Abidin Apan, FAO Türkiye Temsilci Yardımcısı Dr. Ayşegül Selışık, TGDF Başkan Yardımcısı Ebru Şenel Erim, MEDER Başkan Vekili Esra İren, İstanbul Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği​​ Başkanı Melisa Tokgöz Mutlu, GİSDER Genel Sekreteri Tülay Aktan, BALDER Yönetim Kurulu Başkanı Özen Altıparmak, ORGÜDER Başkanı Muharrem Doğan ve TMSD Başkanı Abdülkadir Külahçıoğlu’nun yer aldığı Proje Seçici Kurulu, bugün tüm üyelerin katılımıyla çevrimiçi olarak bir araya geldi.

Sektör paydaşlarından projeye yoğun ilgi!

Sektör paydaşlarının yoğun ilgi gösterdiği projeye, Mart ayındaki Proje Açılış Toplantısı’nı takiben başlayan başvuru aşamasında 250’yi aşkın müracaat gelmişti.

İlk etaptaki elemeyi geçen 78 katılımcı, Sürdürülebilirlik Eğitimi almaya hak kazandı. Sürdürülebilirlik Eğitimi Dilek Emil ve Ali Gizer tarafından verilecek. Bu eğitim kapsamında kurumların yürüttüğü sürdürülebilirlik çalışmaları ve sürdürülebilir iş modelinin hem kurum içerisinde hem dışa dönük şekilde stratejik hedef kitlelere, etkin yöntemlerle aktarılması hedefleniyor.

Projenin sonraki aşamasında, Sürdürülebilirlik Eğitimi’ni alan 80 katılımcı liderlik eğitimi yarışına katılacak, aralarından seçilen 40 kişi ise Liderlik ve Koçluk Eğitimi de alacak. ICF Akredite PCC ünvanlı Profesyonel Koç, Eğitmen ve Fasilitatör olan Kamil Murat Özlen tarafından verilecek bu eğitimde, katılımcıların yöneticilik modellerini ve durumsal liderlik modelini kavraması sağlanacak.

Katılımcı profili

Katılımcı profiline bakıldığında, Türk gıda ve içecek sektörünün önemli firmalarından birçok katılımcı olması dikkat çekti. Sektör bazında ise katılımcı dağılımı şu şekilde oldu; Dernek (7 Kişi), Kırmızı Et Sektörü (1 Kişi), Beyaz Et Sektörü (3 Kişi), Süt ve Süt Ürünleri Sektörü (11 Kişi), Ambalajlı Su ve Alkolsüz İçecek Sektörü (15 Kişi), Alkollü İçecek Sektörü (1 Kişi), Şekerli Mamül Sektörü (23 Kişi), Bitkisel Yağ Sektörü (5 Kişi), Dondurma Sektörü (1 Kişi), Arı Ürünleri Sektörü (4 Kişi), Makarna Sektörü (1 Kişi), Un ve Unlu Mamuller Sektörü (2 Kişi), Gıda Katkı Maddeleri Sektörü (3 Kişi) ve Donuk Ürünler Sektörü (1 Kişi).

Related Articles

Close