Dünya Gıda Güvenilirliği Günü Etkinliği

Dünya Gıda Güvenilirliği Günü Etkinliği

Dünya Gıda Güvenilirliği Günü Etkinliği

Tarım ve Orman Bakanlığı ve TGDF iş birliğinde, FAO ve EFSA paydaşlığında ‘Bilim İş Başında’ temasıyla düzenlediğimiz Dünya Gıda Güvenilirliği Günü Etkinliği’nde bilim insanları, kamu, sektör temsilcileri ve paydaşları ile bir araya geldik.

Başkanımız Demir Şarman açılış konuşmasında, gıda güvenilirliğinin toplum sağlığı, sürdürülebilir kalkınma ve ekonomik istikrar açısından stratejik önem taşıdığını; bu alanda bilim temelli ve çok paydaşlı bir yaklaşımla kararlılıkla çalıştığımızı vurguladı. Ayrıca, gıda sisteminin yalnızca arz değil, aynı zamanda talep yani tüketici ayağının da en az üretim kadar kritik olduğunu belirterek; sürdürülebilir ve dengeli bir yapı için bireylerin bilgi ve bilinç düzeyinin artırılmasının zorunlu olduğunu ifade etti.

Gıda ve Kontrol Genel Müdürü Dr. Ersin Dilber’in, FAO Türkiye Temsilci Yardımcısı Ayşegül Selışık’ın ve Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın açılış konuşmalarının ardından ‘Gıda Güvenilirliğinde Bilimin Rolü: Teoriden Pratiğe’ ve ‘Bilgi Kirliliği’ panelleri gerçekleştirildi.

 

Etkinliğin ilk paneli, Mine Ataman’ın moderatörlüğünde, Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürü Dr. Ersin Dilber, UYMSİB Başkanı Prof. Dr. Senih Yazgan, Akademisyen Prof. Dr. Nevzat Artık ve Başkent Üniversitesi’nden Doç. Dr. Cem Erdoğan’ın katılımlarıyla gerçekleştirildi. Panelde, gıda güvenilirliği, ihracat stratejileri ve akademi-sektör iş birliklerinin önemi gibi konular çok yönlü bir bakış açısıyla ele alındı.

Programın ikinci paneli ise Fatih Atik’in moderatörlüğünde, Gıda ve Kontrol Genel Müdür Yardımcısı Fatih Kaya ve TGDF Genel Sekreteri Nihal Ayşe Mortepe’nin katılımlarıyla yapıldı. ‘Bilgi Kirliliği’ panelinde Genel Sekreterimiz Nihal Ayşe Mortepe, Federasyonumuzun bilgi kirliliği ile mücadele kapsamında gerçekleştirmiş olduğu çalışmalardan bahsederek bu konuya verdiğimiz önemi bir kez daha vurguladı.

Güvenilir gıdanın, sadece sağlığın değil, bilimsel bilgi, izlenebilirlik ve doğru iletişimle desteklenen bir kamu sorumluluğu olduğu mesajı verilen etkinlikte, TGDF olarak gıda güvenilirliği konusunda kamuoyunun doğru bilgilendirilmesinin ve tüketici farkındalığının artmasının gerekliliğine dikkat çektik.

Safe2Eat kampanyası kapsamında yürüttüğümüz doğru bilgiye erişim çalışmaları, etkinlik boyunca dijital içeriklerle desteklenmiş ve farkındalığa katma değer sağlamıştır. TGDF olarak, gıda güvenirliği konusunda sorumluluk almaya, bilimi odağa koyan çözümlerle kamu yararına çalışmaya devam edeceğiz.

Close