Türk makarna sektörü, 11 yıl aradan sonra Dünya Makarna Günü’ne yeniden ev sahipliği yaptı. Üye Derneğimiz Türkiye Makarna Sanayicileri Derneği (TMSD), International Pasta Organisation (IPO) ve Makarna Sanayicileri ve ...
Türk makarna sektörü, 11 yıl aradan sonra Dünya Makarna Günü’ne yeniden ev sahipliği yaptı. Üye Derneğimiz Türkiye Makarna Sanayicileri Derneği (TMSD), International Pasta Organisation (IPO) ve Makarna Sanayicileri ve ...
Dünya çam balı üretiminin yaklaşık yüzde 92’si, ülkemizin Ege kıyılarındaki Kızılçam ormanlarında, ağırlıklı olarak Anadolu arı ırkının Muğla ekotipi bal arıları tarafından üretilmektedir. Kızılçam ağaçlarında yaşayan v ...
Üye Derneğimiz Organik Ürün Üreticileri ve Sanayicileri Derneği (ORGÜDER), 21 Ekim 2025 tarihinde Olağan Genel Kurul Toplantısını gerçekleştirmiş olup, yeni Yönetim Kurulu aşağıda bilgilerinize sunulmuştur. Başkanlığa ...
TGDF Bilgilendirme Toplantısı, sektörümüzün gündemini yakından ilgilendiren Ulusal Beslenme Konseyi (UBK), Ulusal Gıda Kodeksi Komisyonu (UGKK) kararları ve Bilim Temelli Yaklaşım, Kamu–Gıda ve İçecek Sektörü İş Birliği ...
TGDF Sanayi İrtibat Kurulumuz, Ekim ayında da bir araya gelerek üretim, mevzuat ve sürdürülebilirlik konularını bütüncül bir bakış açısıyla değerlendirdi. Toplantıda mevzuat uyumu, sektörünün güncel sorunları ve çözüm ö ...
Federasyonumuz iş birliğiyle, FSSC Vakfı yetkilileri Necat Kırkıl ve Alice Palfrey tarafından TGDF Merkez Ofis Toplantı Salonu’nda üyelerimiz için FSSC 22000 ve FSSC 24000 standartlarına ilişkin kapsamlı bir bilgilendirm ...
TGDF Dış İlişkiler Komitesi bu ay gıda ve içecek sanayimizin uluslararası ilişkilerdeki etkinliğini artırmak amacıyla bir araya geldi. Toplantıda uluslararası ticaret ilişkileri ve dış ticarette yaşanan sorunlar ele alın ...