Gıda Hukuku Akademisi

Gıda Hukuku Akademisi

Gıda Hukuku Akademisi

Gıda sektörünün en temel konularından biri olan gıda hukuku, kamu ve özel sektör temsilcilerinin katılımıyla Başkent Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen Gıda Hukuku Akademisi programında ele alındı.

Federasyonumuzun paydaşı olduğu, Hacettepe Üniversitesi, ASÜD ve Karma Grup iş birliğiyle düzenlenen iki günlük program, Başkent Üniversitesi Kurucusu Prof. Dr. Mehmet Haberal, Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürü Dr. Ersin Dilber ve Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakan Özkardeş’in açılış konuşmalarıyla başladı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Program boyunca, gıda mevzuatında güncel gelişmeler, AB ve Codex mevzuat uyum süreci, etiketleme ve risk yönetimi, gıda okuryazarlığı ve hukuki uygulama süreçleri detaylı biçimde tartışıldı.

Genel Sekreterimiz Nihal Ayşe Mortepe’nin moderatörlüğünü üstlendiği “Gıda Hukukunda Sektör ve Kamu Yaklaşımı” oturumunda, mevzuatın sahadaki etkileri, denetim mekanizmaları ve sektörün uyum süreçleri ele alındı.

TGDF olarak, bilimsel temelde ilerleyen, şeffaf ve katılımcı bir gıda mevzuatı ekosisteminin güçlenmesi için kamu kurumlarıyla iş birliği içinde çalışmayı sürdürüyoruz.

Close