Gıda Güvenlik Merkezi

Gıda Hijyeni ve COVID-19

Dünyayı sarsan COVID-19 salgını sonrasında hijyen hayatın her alanında çok daha önemli bir konuma gelmiştir.

Dünya çapındaki otoriteler bu hastalığa yol açan SARS-CoV2 adlı virüsün gıdalar yoluyla bulaştığına dair ciddi bir kanıt olmadığını söylemektedir.

Ancak gıda üretim süreci her koşulda her türlü riski göz önünde bulunduracak ve önleyecek şekilde yürümelidir.

Virüsün son dönemde geçirdiği mutasyonlar da olası riskler konusunda toplumdaki endişeleri artırmaktadır.

TGDF ve Sivil Düşün Programı

Gıda üreticileri olarak COVID-19 ile ilgili risklerin farkındayız ve salgının ilk gününden beri önlemlerimizi sıkılaştırıyoruz.

Bu ve benzeri salgınlar yanı sıra gıda ile ilgili diğer bütün riskler konusunda hızla aksiyon alabilmek amacıyla TGDF Gıda Güvenlik Merkezi’ni hayata geçiriyoruz.

İlk adımımız Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı çerçevesinde yürüteceğimiz bir eğitim projesi.

Bu çalışma ile temel gıda alanında faaliyet gösteren işletmelerdeki çalışanlarımızın hijyen konusundaki bilgilerini tazeliyoruz.

Ankara Üniversitesi Gıda Güvenliği Enstitüsü ile iş birliği içerisinde; et, süt, yumurta ve su ürünleri sektörlerinde, üretimde çalışan üst düzey personele temel hijyen eğitimleri veriyoruz.

Close