Etiket Uyumluluğu ve Analitik Ölçümler Çalıştayı Gerçekleştirildi

Etiket Uyumluluğu ve Analitik Ölçümler Çalıştayı Gerçekleştirildi

Etiket Uyumluluğu ve Analitik Ölçümler Çalıştayı Gerçekleştirildi

Türkiye Gıda ve İçecek Sanayii Dernekleri Federasyonu tarafından, Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü ile Ulusal Gıda Referans Laboratuvar Müdürlüğü iş birliği ve Üye Derneğimiz MEDER’in katkıları ile alkolsüz içecekler ve enerji içecekleri kapsamında tüm üyelerimize açık düzenlenen “Etiket Uyumluluğu ve Analitik Ölçümler Çalıştayı”, sektör temsilcileri ve kamu otoritelerini bir araya getirerek etiketleme süreçlerine ilişkin mevcut durumun kapsamlı biçimde değerlendirildiği önemli bir platform olmuştur.

Ankara’da düzenlenen Çalıştay, TGDF Genel Sekreteri  Nihal Ayşe Mortepe ve Gıda ve Kontrol Genel Müdürü Dr. Ersin Dilber’in açılış konuşmaları ile başlamıştır. Genel Müdür Yardımcısı Fatih Kaya, UGRL Müdürü Berrin Şenöz, Daire Başkanları Selim Kaplan, Mehmet Menderis, Erhan Demir, Bakanlık uzmanları ve sektör temsilcilerimizle birlikte yaklaşık 90 kişilik geniş bir katılımla gerçekleşen çalıştayda gün boyunca devam eden oturumlarda, gıda ve içecek sektörünün etiket uyumu konusundaki teknik uygulamaları, geçiş sürecine duyulan ihtiyaç, uyum sürecinin sektörel etkileri ve mevzuata uygunluk konuları detaylı şekilde ele alınmıştır.

Çalıştay kapsamında alkolsüz içecekler ve enerji içeceklerinde;

  • Aktif bileşenlerle ilgili etiketleme kuralları ve Kılavuzun güncellenmesi,
  • Yasal süreçler, analiz ve kalite kontrol,
  • Ekonomik ve çevresel boyutlar değerlendirildi.

Ayrıca, Ulusal Gıda Referans Laboratuvarı (UGRL) bünyesinde yapılan laboratuvar birim ziyareti ile katılımcılara ölçüm süreçlerine dair teknik bir gözlem fırsatı da sunulmuştur.

TGDF olarak, sektörün etiket uyumluluğu ve analitik doğruluk alanlarındaki teknik gelişimini desteklemeye, mevzuat ile uygulama arasındaki uyumu güçlendirecek diyalog ortamlarını sürdürmeye kararlılıkla devam edeceğiz.

 

Close