Tarım ve Orman Bakanlığı, FAO ve TGDF iş birliğiyle bu yıl “El Ele” temasıyla düzenlenen Dünya Gıda Günü Etkinliği, kamu, akademi, özel sektör ve sivil toplum temsilcilerini bir araya getirdi.


Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinlik, Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanı Dr. Bülent Kahraman Çolakoğlu, TGDF Yönetim Kurulu Üyesi Metin Akman, FAO Türkiye Temsilci Yardımcısı Dr. Ayşegül Selışık ve Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider’in açılış konuşmalarıyla başladı.

Açılışın ardından gerçekleşen “Ortaklıklarla Birlikte Daha İyiye” başlıklı panelde, Genel Sekreterimiz Nihal Ayşe Mortepe, özel sektörün gıdaya erişilebilirliği sağlama konusunda üstleneceği sorumluluk ve kamu kurumları, özel sektör, uluslararası kuruluşlar ve sivil toplum arasındaki iş birliği modelleri üzerine değerlendirmelerde bulundu.

TGDF olarak, gıda güvenilirliği ve sürdürülebilirliği ortak sorumluluk anlayışıyla ele alıyor; kamu, özel sektör ve uluslararası kuruluşlarla “el ele” vererek daha iyi bir gelecek için çalışmaya devam ediyoruz.

