Bilim Temelli Yaklaşım, Kamu–Gıda ve İçecek Sektörü İş Birliği Çalıştayı

Bilim Temelli Yaklaşım, Kamu–Gıda ve İçecek Sektörü İş Birliği Çalıştayı

Bilim Temelli Yaklaşım, Kamu–Gıda ve İçecek Sektörü İş Birliği Çalıştayı

Türkiye Gıda ve İçecek Sanayii Dernekleri Federasyonu olarak düzenlediğimiz “Bilim Temelli Yaklaşım, Kamu–Gıda ve İçecek Sektörü İş Birliği Çalıştayı” Ankara Bilkent Otel’de gerçekleştirildi. Sağlık, Tarım ve Orman, Hazine ve Maliye ve Ticaret Bakanlıklarımızın temsilcileri, akademi ve sektörden paydaşların geniş katılımıyla gerçekleşen çalıştay, sektörümüzde kamu–özel iş birliğinin güçlenmesine önemli katkılar sundu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

T.C. Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Şuayıp Birinci, T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürü Dr. Ersin Dilber, TGDF Yönetim Kurulu Üyesi Esra İren ve TGDF Genel Sekreteri Nihal Ayşe Mortepe’nin açılış konuşmalarıyla başlayan program Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Şuayıp Birinci ve Genel Müdür Dr. Ersin Dilber’in yer aldığı ilk panelle devam etti.

“Obezitede Küresel ve Ulusal Görünüm” başlığı altında güncel veriler, eğilimler ve tüketici tercihleri ele alınırken; “Şeker Azaltımı ve Reformülasyondaki Bilimsel Gereklilikler” oturumunda teknik süreçler ve reformülasyonun zorlukları değerlendirildi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TGDF olarak, bilimsel temellere dayalı, şeffaf ve kamu–akademi–sektör iş birliğine dayalı politikaların geliştirilmesini desteklemeye devam edeceğiz.

Close