Ambalajlı Süt ve Süt Ürünleri Sanayicileri Derneği’nin (ASÜD) desteği ile Karma Grup’un düzenlemiş olduğu, Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen "Gıda Güvencesi ve Krizlere Dayanıklı Gıda Sistemleri Eğitimi"ne TGDF olarak katılım gösterdik.
Eğitimde, Prof. Dr. Hami Alpas, Prof. Dr. Bahar Şener-Pedgley, F. Selda Bayrakdar ve İnci Elcim’in sunumlarıyla; gıda güvencesi için yönetim sistemleri, kriz yönetimi ve kriz anlarında etkili iletişim, gıda savunması, gıda ve ambalaj tasarımında kullanıcı odaklı yaklaşımlar, tüketici farkındalığının artırılması gibi konular ele alındı. Ayrıca, T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü Risk Değerlendirme Daire Başkanlığından Serap Hancı ve Kürşat Sütçü, Avrupa Gıda Güvenliği Otoritesi (EFSA) tarafından yürütülen Safe2Eat projesi hakkında bilgilendirme yaptı.
TGDF olarak, bu tür eğitimlere katılım göstererek sektörümüzün krizlere karşı dayanıklılığını artırmayı ve tüketici güvenini sağlamlaştırmayı hedefliyoruz.