TGDF Komisyonları ortak toplantısı İstanbul'da gerçekleştirildi

TGDF Komisyonları ortak toplantısı İstanbul'da gerçekleştirildi

TGDF Komisyonları ortak toplantısı İstanbul’da gerçekleştirildi

Çevre ve Tarım Komisyonu Ticaret ve Rekabet Komisyonu ortak toplantısı İstanbul'da gerçekleştirildi. TGDF Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Sümerli Başkanlığı'nda gerçekleştirilen toplantıda iklim değişikliği ve çevresel sürdürülebilirliğin ticaret ve rekabet koşullarına olası etkilileri değerlendirildi. 

tgdf-1

Ayhan Sümerli, toplantının açılışında yaptığı konuşmada "Gıda ve içecek endüstrisi, Türkiye ekonomisine ciro ve istihdam anlamında önemli katkılar sağlayan en büyük sektörlerden biridir. TGDF, boyutundan bağımsız olarak, tüm gıda ve içecek firmalarının daha rekabetçi hale gelebileceği bir ortamı sağlamak için bilim, beslenme ve sağlık, ve çevresel sürdürülebilirlik konularındaki geniş parametreler içinde çalışmaktadır. Tarımsal pazarlardaki sorunları izlemek, değerlendirmek ve bu şekilde ticari fırsatları artıracak aksiyonlar alarak global ekonomi içinde Türk Gıda ve İçecek Endüstrisinin gelişimini ve kârlılığını artırmak ve özellikle KOBİ’ler için teknoloji transferini ve yeni teknoloji alanlarındaki araştırmaları destekleyerek rekabet gücünü artıracak çabalara dönüşmesini sağlamak ise TGDF’nin üstlendiği görevler arasındadır." dedi.

Her iki komisyonda görev alan TGDF üyeleri özellikle iklim değişikliği ve su konusunda mevcut durumu çok iyi değerlendirmeleri gerektiği gelecek tasarımlarında bu doğrultuda yapısal önlemlerin alınmasına öncülük etmesi gerektiği değerlendirdi.

İlgili Yazılar

Close