SET-BİR Başkanı Tarık Tezel : Gıda güvenliğinde farkındalık artıyor

SET-BİR Başkanı Tarık Tezel : Gıda güvenliğinde farkındalık artıyor

SET-BİR Başkanı Tarık Tezel : Gıda güvenliğinde farkındalık artıyor

Türkiye Süt, Et, Gıda Sanayicileri ve Üreticileri Birliği (SETBİR) Gıda Güvenliği Projesi ile tüketicilerde güvenli gıda tüketimi bilincinin artırılmasını hedefliyor. Gıda güvenliği hakkında medyadaki açıklamalara dikkat çeken SETBİR Başkanı Tarık Tezel, “Bunların pek çoğu hiçbir bilimsel temele dayanmamaktadır. Tüketiciye gıda güvenliği konusunda yanıltıcı bilgilerin aktarılmasının önlenmesi ile ilgili bir düzenleme yapılması kaçınılmaz bir ihtiyaçtır” dedi.

Türkiye Süt, Et, Gıda Sanayicileri ve Üreticileri Birliği (SETBİR) ile İspanya, Valensiya Bölgesel Gıda İşleri Federasyonu (FEDACOVA) ortaklığında yürütülen Gıda Güvenliği Projesi kapsamında düzenlenen Tüketici Eğitimi Semineri, Ankara’da yapıldı.

Güvenilir gıda temel insan hakkı!

setbir-tarik-tezel-gida-guvenligi-gidahatti

Tüm insanların sürdürülebilir, güvenilir, uygun fiyatta, kaliteli, sağlıklı beslenme alışkanlıklarını geliştirecek gıdaları satın alma ve tüketme hakkına sahip olduğunu, bunun çağdaş dünyanın en temel insan hakkı olduğunun altını çizen SETBİR Başkanı Tezel, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Gıda tüketimi yaşamın devamlılığı için zorunludur. Bir insan yaşamı boyunca ortalama 30 ton gıda tüketmektedir. Gıda insanoğlunun temel yaşam kaynağı olmanın yanı sıra aynı zamanda temel tehdit unsuru da olabilmektedir. Güvenli olmayan gıda tüketimi, insanlık tarihinin yazılmaya başlandığı günden bu yana halk sağlığı sorunu olarak bilinmektedir. Gıda kaynaklı sorunlar, sadece insan sağlığını değil, ülkelerin ekonomik ve sosyal yapılarını etkilemektedir.

“Gıda güvenliğinde farkındalık artıyor”

Birçok ülkede gıda maddelerinin daha güvenli hale getirilmesi için ilerlemeler sağlanmakla birlikte, diğer yandan her yıl milyonlarca insanın kirlenmiş ve özellikle açıkta satılan ve sağlıksız ortam koşullarına maruz kalmış gıdaları tüketmesi nedeniyle sık sık gıda kaynaklı hastalıklara daha fazla yakalandığı görülmektedir. Tüketiciler, gıda arzındaki çeşitli patojen mikroorganizmalar ve çeşitli kimyasal maddeler ile bunların neden olduğu risklerin gittikçe daha fazla farkında olmaktadır. Gıda kaynaklı hastalıklar önemli bir halk sağlığı sorunu olarak tüm dünyada önemini sürdürmektedir. Sorun hem gelişmiş hem de gelişmekte olan ülkelerin sorunudur.”

İlgili Yazılar

Close