Portekiz Trans Yağ Raporu

Portekiz Trans Yağ Raporu

Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Ofisi Portekiz'deki gıda ürünlerinde yer alan trans yağ asitleri ile ilgili raporunu yayınladı. Patates cipsi, kahvaltılık gevrek, bulyon ve hazır çorba, çikolata ve tatlılar, fast-food gibi kategoriler arasında en sıkıntılı kategoriler tatlı ve tuzlu hamur işleri olarak belirlendi. Özellikle endüstriyel değil yerel olarak üretilen tuzlu hamur işlerinde trans yağ asitlerinin %2'leri geçtiği belirlendi. Kurabiye ve bisküvilerde ise ithal ürünlerde, özellikle de Brezilya'dan ithal edilenlerde trans yağ asitleri oranı %20,7-37,6 arasında değişti.[gview file="https://www.tgdf.org.tr/wp-content/uploads/2016/12/Trans-fatty-acids-Portuguese-food-products.pdf"]

Close